Utställningsutmaningar

En övning – Lös knepiga situationer

 

Ett fotografi som visar när någon skissar upp en formation med utställningspodier.

 

Diskutera och skissa förslag på hur ni kan lösa följande situationer:

 

50 teckningar
Du har fått en förfrågan från det lokala biblioteket som gärna vill ställa ut barnkonst med tema “Min kompis”. Två skolklasser årskurs 4 har utforskat temat och lämnat in 50 barnteckningar som är tecknade på A4 kopieringspapper. 

 

Hur ska du nu ställa ut barnteckningarna så att utställningen blir intressant för besökarna? Det finns ingen budget förutom ditt vanliga basmaterial.

 

Skulpturer i köpcentrum
Du har samarbetat med den lokala naturskolan och 20 barn. Ni har skapat skulpturer i naturmaterial. Det lokala köpcentret kommer att upplåta en tom butikslokal för utställningen under cirka en månad. Lokalen är öppen att gå in i. Den är inte bemannad men i köpcentret finns vakter. Skulpturerna är i varierande storlek från en skokartongs storlek till en läskbacks storlek. Hur ställer ni ut skulpturerna? Hur lockar ni in besökare? 

 

Kommunhusets foajé
Kulturförvaltningen vill gärna att barnkonst syns i kommunhusets foajé. De har grävt fram ett gammalt vitrinskåp som har lås och dagsljuslampa i vilket konsten ska visas. Du undervisar en grupp med 10 barn på kulturskolan. Ni får 1000 kr i materialbidrag. Hur tänker du?

 

Keramikskulpturer på museum
Du har 30 barn i gruppen som har skapat skulpturer i keramik. Föremålen är ungefär lika stora som blomkålshuvuden. Skissernas Museum har bjudit in er att ställa ut. Utställningen ska vara intressant för deras publik. Såklart finns en utställningstekniker till ert förfogande. Vilka förslag kommer du med?

 

Ett förråd med många möjligheter
Du har fått tillgång till detta förråd. Välj ut minst fem föremål och skissa på hur de kan användas för att ställa ut barns konst i den lokala konsthallen. Du har fått ett 3×3 m stort utrymme. Vilken sorts verk passar att ställa ut? Du har ingen budget förutom ditt vanliga basmaterial.

 

 

Fotografiet visar tre lagerhyllor som är fyllda med massor av föremål. Till exempel skålar, sällskapsspel, grytor, symaskin, vattenkokare med mera.

 

Kontakta oss

Fyll i dina uppgifter och ditt meddelande. Skicka sedan ditt mejl med den blåa knappen.

Kul att du besöker
Se Din Konst!

Se de digitala utställningarna här